Konserter och evenemang

Biljetter säljs på plats 180 kr

Under konserter har vi försäljning av kajpsoppa, korv med bröd samt fikabröd och dryck.

Varmt välkomna till Liste Gård!

Konsert med Stereo Naked

24 juni kl. 18.00

Stereo Naked: en bas, en banjo, vokalharmonier. Rastlöshet och själ. Julia Zech och Pierce Black har gjort sig hemma på vägen och samlat upp en maratonvärde av konserter och turnéer sedan de släppte sitt debutalbum ”Roadkill Highway”. Blandningen av folk och indie i deras musik målar en vild scen: här blandas feminin charm med en streck av mörk cynism, medan jodlande oder berättar berättelser om osäker kärlek och det finns en enkel ärlighet till allt.

Inget filter: det är exakt hur dessa två artister är och hur de låter.

 

Konsert med FJK

27 juni kl. 18.00

Det har hänt något med FJK. Visserligen har dessa sanna musikanter varit samspelta, lekfulla och mycket levande på scen, men det har kommit en ny glöd i bandet! Det kan bero på att alla tre numera spelar mycket med andra, vilket för med sig inspiration till arbetet i FJK.

Detta, sammantaget med en allt djupare vänskap, alltsedan nästan 40 år tillbaka, får trion att fungera som en enhet där alla kompletterar varann, lyhört som aldrig tidigare. Skrivandet har även det fått en nytändning och hösten brukar inledas med en skrivarvecka i Stockholm skärgård. Man kommer med blanka papper och reser hem igen med ny musik. Kan det bli bättre?

Konsert med Adrian + Meredith

Datum kommer

I staden Nashville, fylld med land cowboys och låtskrivare, sitter Adrian + Meredith en annan typ av rötter. Deras debutrecord, “More Than A Little”, sätter sin egen spinn på amerikansk musik och gropar upp ljuden med Punks regelbrytande anda, vintagemusiken på folkmusik, snöet på rock & roll och den frenetiska studsen av tidig swing-musik.

Adrian var uppvuxen i underjordisk Punk-musik i Washington DC, med ett unikt förhållningssätt till akustisk gitarr. Under tiden lärde Meredith i Michigan gammal musik och traditionella clogging festivaler. Sedan dess har paret tappat obevekligt, bytt ut harmonier, handelssolon och medpiloter under hela debutalbumet och amerikanska och europeiska turer.

Konsert med A.F.T. (Annika Fehling Trio)

Fredagen den 2 augusti kl. 19.00

Annika Fehling Trio är en konstellation som består av Annika Fehling, sång och gitarr, Christer Jonasson, gitarrer och lapsteel, och Robert Wahlström, slagverk. Alla tre är välrenommerade och etablerade musiker och kompositörer, med CD-utgivningar, turnéer, och konserter i Norden, Europa, USA och Indien. Gruppen bor och verkar också på Gotland i Sverige.

Musiken har liknats vid “en förtrollad skog” och ” en åktur på en flygande matta”. Stark scennärvaro, en rik musikalisk upplevelse med mycket rytm till Annikas kosmiska texter och musik, och ljus och innerlighet flödande från musiken, gör konserterna magiska och oförglömliga. 

Konsert med Dag Westling

Fredagen den 12 juli kl. 19.00

Dag Westling är känd som sångare och instrumentalist från grupperna Quilty och Eitre, som sedan många år tillhör Sveriges främsta företrädare för irländsk traditionell musik.

På gitarr, five string banjo, tin whistle och med sång framför han ett program av irländska och skotska folkvisor samt lite amerikansk oldtime. Dags genuina känsla för den irländska musiken får ett mångsidigt uttryck i hans instrumentala virtuositet och känslofyllda sång.

Öppna Ateljéer Gotland 2020

Den 21-24 maj kommer Gotländska konstnärer, konsthantverkare och formgivare att hålla sina ateljéer öppna för besök.

Passa på att titta på konst, prata konst och köpa konst direkt på plats i en av Sveriges största konstrundor. Öppet mellan 11 och 17!

På Liste Gård välkomnar Sara Asteborg dig till personliga samtal om konst, liv och verk. Kom och se hur hon jobbar och ta tillfället i akt och bjud med vänner och bekanta.

Sara är bildkonstnär som skapar abstrakta målningar i akryl och blandteknik. Hon hämtar inspiration från sitt inre och låter målningarna växa fram i sin egen takt, ofta i många lager, där hon fritt blandar olika tekniker. Välkomna! 

konst@saraasteborg.com
www.saraasteborg.com

Vedic Art målarkurs

Välkommen till en målarhelg i kalkstensladan på Liste gård 16-18 augusti. Här finns plats för kreativitet och närvaro i en vacker och ostörd miljö. Kursen erbjuder en trygg plats där vi får möjlighet att skapa i vår egen takt och utforska vår kreativitet. Vedic Art är en svensk metod som består av 17 principer – verktyg som stödjer oss i vårt skapande.

Kursavgift: 1 995 kr

Mer info